У галерији Дома културе у Книћу, у петак 15.септембра отворена је изложба слика Ликовне колоније „Гружанска јесен 2017“.
Велики број посетилаца био је у прилици да ужива у уметничком програму у коме су наступили, мајстор фруле Милинко Ивановић Црни, глумац Књажевско српског театра у Крагујевцу Саша Пилиповић, као и Александра Милановић и Марија Бабић, које су извеле сплет изворних народних песама.
У име овогодишњих учесника Ликовне колоније,сликар Радиша Маринковић је истакао да је Ликовна колонија ове године била на високом уметничком нивоу и да је у организационом смислу значајно унапређена.
Захваљујући се свим учесницима овогодишње Ликовне колоније „Гружанска јесен 2017“ на учешћу, директор Центра за културу,туризам и спорт-Кнић, Александар Радосављевић, истакао је да је ове године „Ликовна колонија“ доживела освежење, јер је поред уметничке слике добила и нови садржај кроз уметничку фотографију, а као посебну вредност овогодишње Ликовне колоније истакао је учешће великог броја младих уметника, који су донели нови дух и енергију. Велика захвалност припада и општини Кнић, министарству трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије, као и компанијама SBB,Rapp marine и Дунав осигурање, који су и ове године били велика подршка и ослонац у организацији манифестације.
Свим учесницима и донаторима, као и домаћинима код којих су били смештени учесници, уручене су захвалнице и плакете. У знак захвалности за петнаесто учешће на Ликовној колонији „Гружанска јесен“, Миодрагу И. Антонићу уручена је повеља Ликовне колоније „Гружанска јесен“.
Председник општине Кнић, Зоран Ђоровић нагласио је вредности које промовише манифестација Ликовна колонија „Гружанска јесен“, изражавајући задовољство што је ове године она одисала нових духом, који гарантује њену дуговечност. Подсећајући присутне на почетке Ликовне колоније, одао је поштовање и пок.Наташи Ђурђевић, која је била зачетник Ликовне колоније. Захваљујући се свим учесницима, пожелевши им да се и наредне године поново видимо на обалама Гружанског језера, председник општине Кнић Зоран Ђоровић је и званично отворио изложбу слика са 22.Ликовне колоније „Гружанска јесен“.