На 37. Међународном сајму туризма у Београду, своју туристичку понуду представило је око 1100 излагача из земље и иностранства. Поред промоције туризма, истовременом се одржавао  Сајам вина, Сајам сувенира и Сајам опреме, хотелијерства и угоститељства. Земља партнер на сајму туризма била је УАЕ (Уједињени Арапски Емирати).

Туристичка организација ‘’Кнић’’ представила је своје туристичке потенцијале на штанду ‘’Централне Србије’’ , заједно са туристичким организацијама Раче, Деспотовца, Крагујевца, Тополе, Баточине и Лапова.

Промоција регије Централна Србија представљена је у петак 20.фебруара у 16.00 часова, на којој је свака организација промовисала по једну своју манифестацију. Туристичка организација ‘’Кнић’’је промовисала Ликовну колонију’’Гружанска јесен’’, која ће се ове године прославити двадесети рпдјендан. Промоцију је подржава певачка група И фолкор из Тополе. Гост  на штанду ТО ‘’Кнић“ био је председник скупштине Кнић.

Промоција туристичке понуде општине Кнић уз гастрономску понуду домаћина који се баве сеоским туризмом (који су иначе били гости на штанду) била је у суботу 21.фебруара у 13.00 часова. Промоција је испраћена песмом познатог крагујевачког вокала Данице Крстић. Подршку овој промоцији дао је помоћник председника општине задужен за туризам, председник УО ТО “Кнић’’ као и чланови општинског Већа општине Кнић