У недељу, 14.маја у Борчу је одржан фото сафари у организацији „Центра за културу,туризам и спорт-Кнић“ и Фото клуба Крагујевац.
Ова манифестација окупила је више од 70 учесника, фотографа из читаве Србије али и госте из Македоније.
У организацији ове манифестације велико учешће су узели наши домаћини из сеоског туризма и чланице Удружења народне радиности из Кнића, који су гостима пожелели добродошлицу у наш крај и у духу добрих и љубазних домаћина припремили јутарње послужење. Учесници су били у прилици да забележе дивне детаље са Борачког крша, али и пропланака Борачког краја. Манифестација је протекла у изузетној атмосфери, а сви учесници су понели најдивније утиске.


У поподневном делу програма, организована је промоција фотомонографије „Tакав живот “ Мирослава Предојевића, мајстора фотографије и секретара Фото савеза Србије. Након тога приређено је дружење за све учеснике. За додатно расположење побринуо се музички састав „Дуо,трио,кватро“.
„Центар за културу,туризам и спорт“ Кнић се посебно захваљује Дејану Чаировићу и његовим сарадницима из Борча на великој помоћи у организацији ове манифестације, као и КУД „Горња Гружа“ из Топонице, чији су најмлађи чланови улепшали овај догађај.
Као плод ове организације, у сарадњи са Фото-савезом Србије бићемо у прилици да организујемо изложбу фотографија,која ће бити под патронатом Фото-савеза.