У холу Дома културе у Книћу, у недељу 10.септембра, отворена је изложба уметничке фотографије „Гружани и Книћани“. На изложби су приказани сви радови који су понели награде на конкурсу за избор најбољих фотографија.

Директор Центра за културу, туризам и спорт- Кнић, Александар Радосављевић, поздрављајући све учеснике и присутне госте, истакао је да се ове године у оквиру манифестације „Ликовна колонија – Гружанска јесен“ прирећује и изложба уметничке фотографије. Тај природан спој уметничке фотографије и слике доноси нову вредност читавој манифестацији и подиже је на виши ниво.

Испред Фото клуба Крагујевац, присутне је поздравио Иван Стојановић, који се захвалио свим учесницима, али и општини Кнић и Центру за културу,туризам и спорт- Кнић, који су на најбољи начин препознали идеју да се се организује конкурс и изложба уметничке фотографије са мотивима из Груже и Кнића.

Селектор изложбе, мајстор фотографије ФСС, Предраг Циле Михајловић, нагласио је да је на конкурсу учешће узело више од 80 аутора који су доставили преко 400 радова. Закључак је да је изложба успела, јер је већ у својој првој години привукла велику пажњу фотографа, а радови који су пристигли са уметничке стране су на завидном нивоу.

Награде за ауторе најбољих фотографија, медаље, плакете и специјалну награду, уручио је председник општине Кнић, Зоран Ђоровић.

Златне медаље у категорији А ( „Гружани и Книћани“), припале су Владимиру Јовановском из Македоније и Бојану Пајићу из Чачка, а златне медаље у категорији Б (слободна тема) Фото савез Србије, припале су Мирсаду Мујановићу из БиХ и Ђани Бардотију из Руме.

Специјална награда Општина Кнић и Центар за културу, туризам и спорт- Кнић, којом се на посебан начин промовише општина Кнић, припала је Владимиру Мијаиловићу из Пожеге.

Обраћајући се великом броју присутних учесника и гостију, председник општине Кнић, Зоран Ђоровић, изразио је задовољство што је идеја, да се традиционална манифестација „Ликовна колонија – Гружанска јесен“ оплемени и фотографском причом, реализована. Према речима председника општине Кнић, Зорана Ђоровића, добили смо нову димензију у промоцији наше општине, па сада поред ликовог казивања о нашем крају, кроз боје на платну, лепоте нашег краја доносимо и кроз уметничку фотографију, Подсећајући све присутне да до сада у нашој општини није организована изложба уметничких фотографија и да је ово прва изложба, председник општине Кнић је честитао свим добитницима награда и пожелео да се и наредне године видимо у још већем броју.