На 39. међународном сајму туризма, на штанду Централне Србије, у суботу 25.фебруара, организована је промоција туристичке понуде нашег краја.

Центар за културу,туризам и спорт-Кнић, представио је културну понуду наше општине, али и понуду сеоских домаћинстава. Наши домаћини су се потрудили да посетиоцима сајма на најлепши начин дочарају лепоте Кнића и Груже. У оквиру промоције, присутнима су се представиле и чланице удружења народне радиности из Кнића, а у културно-уметничком програму, својим дивним гласом Сузана Томић је упутила најлепшу позивницу свим гостима да посете општину Кнић .

Промоцији су присуствовали председник општине Кнић, г-дин Зоран Ђоровић, помоћница председника општине г-ђица Љиљана Радоњић, помоћник председника општине г-дин Радомир Урошевић, као и чланови општинског Већа,г-дин Дамјан Ћупрић и г-дин Марко Анђелић.

Председник општине Кнић, г-дин Зоран Ђоровић присуство на сајму је искористио и за значајне разговоре са бројним привредним и туристичким радницима, а између осталих и са директорком ТОС-а г-ђом Маријом Лабовић, са којом је разговарао о могућностима унапређења и побољшања туристичке понуде регије Централна Србија, али и снажнијег промовисања општине Кнић као вредне и значајне туристичке дестинације.

Последњег дана сајма, у недељу 26.фебруара, организована је презентација „На коњима кроз Србију“ у оквиру јединственог пројекта „Long ride Europe“. Градска туристичка организација Крагујевац и Центра за културу,туризам и спорт-Кнић у сарадњи са Еколошким сеоским домаћинством „Глоговац“подржавају овај пројекат, чиме ће постати део савремених туристичких трендова у Европи. У периоду од 8. до 25. маја, кроз Србију ће пролазити караван, који на коњима аутохтоне аргентинске расе „Криолло“, јашу 3500 километара, од Атине до Касела у Немачкој. На деоници овог пута који пролази и кроз наш крај јахачи ће имати прилику да упознају и туристичке знаменитости на територији које припадају Крагујевцу и Книћу.