У просторијама Привредне коморе у Крагујевцу, јуче је одржан састанак коме су присуствовали директор ПК Предраг Лучић и директори локалних туристичких организација Крагујевца, Кнића,Тополе, Параћина, Аранђеловца, Раче, Рековца, Деспотовца, Лапова и Баточине.

На састанку је било речи о формирању заједничког туристичког производа и брендирања територије Централне Србије. Посебна пажња је истакнута на предности заједничког представљања на сајмовима туризма и штампању заједничких брошура.

Током разговора договорено је да се при Привредној комори Србије, Региона Управног округа Шумадије и Поморавља, формира Секција туристичких организација. Одлука ће бити презентована Привредној комори Србије, као и на Сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу, који ће бити одржан на Шумадија сајму, од 24. до 26. новембра.

Именована је и радна група чији ће чланови учествовати у формирању секције. Радну групу према предлогу учесника овог скупа, чине директор Привредне коморе Србије, Региона Управног округа Шумадије и Поморавља, Предраг Лучић, Александар Радосављевић, директор Центра за културу, туризам и спорт Кнића, Ана Богдановић, директорка Туристичко- спортске организације Деспотовца и Снежана Милисављевић, директорка Градске туристичке организације „Крагујевац“.