На овогодишњој манифестацији посвећеној завичајном издаваштву и штампарству “Дани крагујевачке књиге“, Центар за културу, туризам и спорт Кнић представио је своја два издања, зборник радова „Песничко врело Груже“ и фототипско издање „Мало грађе за историју Груже“.

У програму под називом “Шумадијски пулс културе“, а у оквиру промоције која је одржана у галерији Народне библиотеке “Вук Караџић“ у Крагујевцу, о Центру за културу, туризам и спорт Кнић, говорио је директор, Александар Радосављевић. Он је уједно представио дела – фототипско издање “Мало грађе за историју Груже“, аутора Ђурђа Ђоровића.Ово дело, које је настало далеке 1909.године, представља сведочанство о тешким временима и храбрости поносних и часних Гружана и подсећа на помало заборављене вредности, на значај дате речи, достојанство, непоколебљиву веру у људе у најтежим животним тренуцима.

Директор Центра, је овом приликом истакао велику захвалност Народној библиотеци „Вук Караџић“ у Крагујевцу на несебичној помоћи, као и оснивачу, Општини Кнић за велику подршку и разумевање у реализацији програма.
Центар за културу, туризам и спорт Кнић представио је и књигу “Песничко врело Груже“,зборник радова књижевног клуба “Живадин Стевановић“ из Кнића који је окупио песнике – чланове матичног клуба, али и песнике чланове других клубова из Србије и Републике Српске. Своје стихове из књиге, публици су казивали  Јелена Петровић, Бојан Тошовић и Ненад Јевтовић. Промоцији књига присуствовао је председник општине Кнић, г-дин Зоран Ђоровић и помоћница председника општине Кнић, г-ђица Љиљана Радоњић.