Учитајте одмах
  • Кнић 34240
  • turizam@knic.rs
  • Пон - Пет 07:00-15:00

Сеоско туристичко домаћинство „Алексић“

Место: Драгушица

О нама

У сликовитом селу Драгушица, налази се сеоско туристичко домаћинство Алексић, које пружа гостима аутентично искуство сеоског живота и природе. Смештено на свега 4 км удаљености од магистралног пута Крагујевац-Чачак, ово домаћинство пружа идеалну комбинацију удобности и мира, са боравком у природи и здравој средини.

Категорисано са три звездице, домаћинство Алексић нуди укупно три смештајне јединице са осам удобних лежајева. Свака смештајна јединица је уредно опремљена и пружа гостима све потребне садржаје за угодан боравак.

Домаћинство се истиче својом изванредном локацијом, смештено уз пут који води од Кнића према Борчу и Борачком кршу, што га чини идеалним избором за госте који желе истражити ова фасцинантна места. Поред тога, непосредно поред домаћинства пролази и популарна бициклистичка рута дуга 42 километра, која води од Кнића до Борча, и назад, пружајући незаборавно искуство активног одмора у природи.

Гостима домаћинства Алексић посебан доживљај пружа домаћица Данијела, која својим мајсторским умећем у традиционалној кухињи ствара неодољиве специјалитете. Њена кулинарска вештина привукла је пажњу чак и у емисији "Гастрономад" код Лепог Брке, што додатно потврђује њен таленат и посвећеност гастрономији.

Осим уживања у гостопримству домаћинства Алексић, гости имају прилику да истраже богату културну и историјску баштину овог подручја, као и да се препусте чарима нетакнуте природе која их окружује. Посебно је значајно истаћи да се у овом домаћинству већ годинама окупљају ликовни уметници у оквиру Ликовне колоније "Гружанска јесен", коју организује Туристичка организација општине Кнић, додатно обогаћујући културну понуду овог подручја.

Домаћинство Алексић у Драгушици пружа незаборавно искуство које спаја удобност смештаја, богату гастрономску понуду, активности у природи и културно-уметничке догађаје, чинећи га савршеним избором за све оне који желе да открију чари руралног туризма у срцу Србије.

Услуге

Собе: TV, WiFi, клима

Радно време: 24 часа

Паркинг: Бесплатан

Контакт

Краља Петра ослободиоца 55, Драгушица

063 636927

misko1988kg@gmail.com

Галерија

Текст: Драгица Илић

Фотографије: Милош Младеновић

Материјали на овом сајту заштићени су ауторским правима и свако неовлашћено коришћење може представљати кршење законских прописа који уређују ову област. Материјале са овог сајта можете да користите за сопствену употребу, али не можете да их на било који начин мењате, репродукујете или јавно приказујете или дистрибуирате, односно користите на неки други начин у јавне или комерцијалне сврхе, без дозволе ТО Кнић.